23948sdkhjf

Bättre bussframkomlighet

Stockholms politiker har åkt buss med Stockholms läns Bussbranschförening. Det visade sig vara en inte helt igenom enkel resa vilket var precis vad Bussbranschföreningen ville visa politikerna.
I Stockholm City är det inte helt enkelt att ta sig fram med buss. För att visa på brister som finns men även att det finns en del enkla lösningar på problemen genomfördes den 2 maj en bussrundtur med politiker och andra makthavare i Stockholm. Sammantaget deltog 16 personer vid rundturen.

Johan Ekman, ordförande i Stockholms läns Bussbranschförening och VD för Strömma Buss guidade och informerade under rundturen. Han berättade bland annat att årets kryssningssäsong nu startar och att kryssningsfartyg väntas göra 273 anlöp i Stockholms hamnar under säsongen. Nära en halv miljon kryssningsresenärer besöker Stockholm och många vill göra en rundtur med buss. Johan sa att det av framkomlighetsskäl är svårt att köra en slinga i staden och inte köra samma väg fram och tillbaks. Han sa också att det numera är extremt svårt att ta sig fram med buss vid Hamngatan och Kungsträdgårdsgatan.

– Det var roligt att det var så många som ville åka med på bussrundturen. Vi ville visa hur verkligheten är för busstrafikföretag och våra förare, och inte minst för våra resenärer. Det är ju dem det handlar mest om. Det är ju de som på ett effektivt och trevligt sätt, t ex när det är på besök med ett kryssningsfartyg vill åka runt och titta på vår fina stad. Det är de som blir drabbade när det är svårt att ta sig fram med buss här i Stockholm. Och i värsta fall innebär det att de inte vill besöka Stockholm, säger Johan Ekman .

Av kommentarerna att döma under bussrundturen var det många som var överraskade att det var så besvärligt att ta sig fram med buss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094