23948sdkhjf

Bokbyten på Swebus

Swebus deltar i Stora Bokbytardagen den 19 maj 2011. Under en dag uppmuntras Swebus resenärer att byta böcker med varandra under resan. Målet är att sätta rekord i mobila bokbyten.
Den 19 maj 2011 anordnas Stora Bokbytardagen för tredje året i rad. På en mängd olika platser runt om i Sverige välkomnas allmänheten att byta böcker med varandra. På Swebus bussar får alla som vill byta sin bok med en annan passagerare.

– Under Stora Bokbytardagen blir Swebus en enda stor rörlig bokbytarklubb. Våra bussresenärer kommer att bli uppmuntrade till ett bokbyte och om de vill är de välkomna att byta en bok med en annan passagerare. Det kommer att ske på alla våra bussar och vi siktar på att sätta rekord i mobila bokbyten, säger Ingvar Ryggesjö , presschef på Swebus.

Stora Bokbytardagen är ett initiativ av Ida Torkkeli och Joakim Karlsson som vill uppmana till det fysiska mötet genom boktips. Bokbytet på Stora Bokbytardagen är inte beroende av plats utan kan göras var som helst. På väg till jobbet, i skolan, eller på bussen. På Stora Bokbytardagens webbplats finns en karta som visar tid och plats där ett bokbyte sker under mer arrangerade former. Det är bland annat bibliotek och privatpersoner som vill byta böcker med andra på ett torg som själva lagt upp aktiviteten på kartan.

– Böcker och historier är en trevlig anledning att prata med varandra. Att byta en bok med någon annan som du inte redan känner öppnar för ett samtal. Och om det görs ombord på en buss under en resa finns det tid att lära känna varandra – eller att sätta igång att läsa den nya boken direkt, säger J oakim Karlsson , initiativtagare till Stora Bokbytardagen.

Swebus deltar i Stora Bokbytardagen för första gången i år. De flesta av Swebus resenärer läser böcker, ser film, eller är uppkopplade gratis via bussarnas trådlösa nätverk under stora delar av sin resa.

– Resor och kultur hör ofta ihop. Böcker, musik och film gör en lång resa lustfylld. Själva resandet hör också ihop med kulturella upplevelser som festivaler, mässor och utställningar – ett sätt att ta sig till dessa är med expressbussen, säger Ingvar Ryggesjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062