23948sdkhjf

Ungersk buss på väg

Vinga Bus Partner i Göteborg lanserar ungerska Molitus S91 på den svenska marknaden. Bussen är ett perfekt alternativ inom service- och skoltrafik enligt Vinga.
Vinga breddar modellprogrammet med ytterligare en bussmodell i den mindre klassen: Ungerska Molitus S91 är kort och gott en liten och smidig lågentré buss med 18 sittande och en rullstol som standard.

– Vi tror att S91 är perfekt för servicelinjen även i kombination med en skollinje. Med en längd på 7,90 och ett axelavstånd på 3,65 blir bussen mycket smidig. Bussen lever också upp till dagens miljömål med Euro 5 motor och möjlighet till 100 procent RME drift. I samband med att bussen har moderniserats och fått en ansiktslyftning passar vi på att lansera bussen på den Svenska marknaden, säger Simon Larsson , vd för Vinga Bus Partners i Göteborg.

Bussen finns redan i Norge och är i huvudsak byggd efter den 2007 nedlagda busstillverkaren Ikarus chassi. Molitus startades 2009 och har tagit upp produktionen av samma buss som Ikarus tillverkade med en del moderniseringar. En demobuss kommer att finnas i Göteborg under de närmaste dagarna men det blir säkert en tur ut i landet för att bredda lanseringen, enligt Vinga Bus Partners. I Norge rullar ett 60-tal Molitus-bussar och de norska kunderna är nöjda, enligt Vinga.

– Vi har inte sålt någon buss ännu, men vi har flera kunder som är spekulanter på den, säger Simon Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079