23948sdkhjf

Genväg till Europa

För bussresearrangörer med sikte på Centraleuropa tar det minst en resdag genom Sverige innan man rullar ut på den europeiska kontinenten. Så varför inte ta genvägen Nynäshamn-Gdansk.
Tidningen Motorföraren har testat en okänd ”genväg” som innebär att bussen tar färjan från Nynäshamn. Därmed slipper man många mils tröttande körning ned till Europafärjorna i Sydsverige. Färjen går mellan Nynäshamn och Gdansk i Polen. Den dagliga färjelinjen avgår vid sextiden på kvällen och kommer efter 17 timmars färd till den polska hamnstaden vid 13-tiden dagen därpå.

Vid sidan av ett standardutbud av butiker, barer, restauranger, caféer finns här även konferensutrymmen. En teater/biosalong/auditorium innebär möjligheter för såväl individuella resenärer som grupp- och företagsarrangemang.M/S Scandinavia tar drygt 1800 passagerare i ut- respektive insideshytter med dusch/wc. Dessutom 200 passagerare i turistklasshytter och vilfåtöljer och har handikappanpassade hytter med bekväm tillgång till närbelägen hiss.

Resturangerna är ljusa och trevliga med polska specialiteter där all servering sker vid dukade bord, även frukosten. Färjan går till Gdansk i Polen. Där finns Leninvarvet, där Lech Walesa gjorde uppror mot kommunisterna 1980. Gdansk har också flera bra badstränder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063