23948sdkhjf

Bussförar-SM slår alla rekord!

Trots att det är nästan en månad kvar innan anmälningstiden går ut står det klart att det är rekorddeltagande i årets tävling. Hittills har 265 bussförare anmält sig.
De anmälda bussförarna representerar 35 olika företag. Tidigare rekord, från förra året är 252 deltagare.

Bussarbetsgivarna arrangerar tävlingen i samarbete med tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM. Caj Luoma, chef utbildning, arbetsmarknad och arbetsmiljö vid Bussarbetsgivarna är glad för rekorddeltagandet men vill att ännu fler bussförare anmäler sig innan tiden för det går ut den 15 juni.

– Självklart är det roligt att intresset är stort för tävlingen. Det är ett arrangemang som visar på hur många olika färdigheter som en bussförare måste ha. Tävlingen bidrar till en positiv uppmärksamhet kring bussföraryrket och branschen. Det är skoj att vi redan har rekorddeltagande men jag hoppas att ännu fler vill anmäla sig. Hjälp till att få tävlingen ännu större, säger Caj Luoma , med riktning till Sveriges bussförare och busstrafikföretag.

En av dem som var med i förra årets Bussförar-SM och som anmält sig i år igen är Daniel Johansson (bilden oven) som kör buss för Nobina – det bussbolag som i dagsläget har flest bussförare anmälda till tävlingen, långt över 100 Nobina-bussförare deltar just nu i Bussförar-SM 2011.

– Jag rekommenderar alla bussförare att anmäla sig till tävlingen, det gör jag nu och det har jag gjort hela tiden. Förra året kom jag till finalen, en mycket rolig och lärorik upplevelse. Hur det går i år vet jag naturligtvis inte, det får vi se framöver, säger Daniel Johansson .

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd delar ut priset till Sveriges bästa bussförare den 28 september i Stockholm. Det görs i samband med att en konferens genomförs om rekryteringsfrågor och andra viktiga frågor för busstrafikbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063