23948sdkhjf

Nobina höll årsstämma

Nobina höll måndagen 23 maj årsstämma i bolagets lokaler i Solna. Vid årsstämman fastställdes koncernens och moderbolagets resultat- och balansräkning för räkenskapsåret 2010/2011. 
Stämman beslutade att ingen utdelning ska lämnas för det gångna räkenskapsåret. Till styrelseledamöter omvaldes Birgitta Kantola , Rolf Lydahl , Thomas Naess , Jan Sundling och Jan Sjöqvist , varav den sistnämnde omvaldes som ordförande. Arvodet fastställdes till sammanlagt 1 325 000 kronor att fördelas enligt till stämman framlagt förslag. Arvode till revisorerna ska utgå enligt av styrelsen godkänd räkning.

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, längst intill tiden för nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om emission av nya aktier enligt styrelsens förslag. Årsstämman antog också styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Vidare beslutade årsstämman om principer för utseende av en valberedning, i enlighet med vilka valberedningen ska bestå av en representant för envar av de tre till röstetalet största aktieägarna jämte styrelseordföranden. Årsstämman beslutade också om ändring i bolagsordningen avseende publicering av kallelse till årsstämma i enlighet med ändringen i aktiebolagslagen.

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010/2011 finns tillgänglig på bolagets kontor, Nobina AB (publ), Armégatan 38, Solna och på koncernens hemsida www.nobina.com.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094