23948sdkhjf

Veolia har skärpt sig

Veolia fick svidande kritik av Västtrafik för sitt sätt att sköta trafiken i västra Göteborg. Nu har många av kvalitetsbristerna åtgärdats, vilket Västtrafik noterat och berömt.
I mars utfärdade Västtrafik en varning till bussbolaget Veolia för kvalitetsbrister i busstrafiken i västra Göteborg. Bolaget fick en månad på sig att rätta till problemen. Västtrafiks kvalitetsrevision visar att Veolia åtgärdat många av bristerna i trafiken. Nu återstår att visa att åtgärderna är bestående.

Västrafik har, efter utgången av 30-dagarsperioden, genomfört en ny kvalitetsrevision samt kontrollerat de fordon som används i utförandet av trafiken enligt trafikavtalet. Resultatet visar att Veolia har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med de brister de haft i sin trafikleverans.

– Veolia har på kort tid åstadkommit stora förbättringar. Jämförelsen är dock mot en oacceptabelt låg nivå och det är först nu de närmat sig den nivån de skulle levererat redan från avtalsstart. Nu måste de visa att förbättringarna är bestående, säger Lars Backström , vd på Västtrafik.

Stöd från koncernen
För att komma tillrätta med problemen har Veolias Göteborgskontor fått stöd av huvudkontoret i Sverige, som tillsatt resurser i form av nyckelkompetens. Bolaget har arbetat systematiskt med att se över rutiner och processer för att säkra att man lever upp till sina avtalsförpliktelser. Bolaget har sett över både anläggningar och fordon för att uppfylla de krav som regleras i avtalen med Västtrafik. Vidare har man också infört extra säkerhetskontroller av sina fordon

– Nästa steg är att garantera att utfasningen av de centrala resurser som tillsats sker på ett sätt som gör att kvaliteten bibehålls och att trafiken lever upp till såväl våra krav som resenärernas, säger Mikael Olsson , Trafikchef på Västtrafik.

Uppföljning i höst
En uppföljande kvalitetsrevision kommer att genomföras i september 2011 för att säkerställa att Veolias lösningar är bestående och att man kommit till rätta med problemen gällande kompetenssäkringen. Om dessa rättelser görs finns det inte längre någon anledning att säga upp avtalet.

– Det känns bra att Veolia tagit problemen på allvar och åtgärdat bristerna. Det innebär att vi slipper att säga upp avtalet och upphandla ny trafik. Att vi fortsätter samarbeta med Veolia gynnar definitivt våra resenärer i slutändan, säger Mikael Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079