23948sdkhjf

Fritt för seniorer i Lysekil

Från och med 1 juli 2011 kommer Lysekils kommun att erbjuda fria resor med kollektivtrafiken till alla kommuninvånare som fyllt 75 år. Syftet är behålla dessa resenärer i kollektivtrafiken och skjuta upp behovet av färdtjänst.
– Syftet med att införa fria resor för äldre invånare är att vi vill underlätta för våra kommuninvånare att använda kollektivtrafiken och göra den till en naturlig del av deras vardag, säger Roland Karlsson , kommunalråd i Lysekil.

Gratis hela dygnet
I Lysekils kommun får alla folkbokförda invånare som fyllt 75 år åka fritt med kollektivtrafiken hela dygnet på Västtrafiks linjer inom kommunen. Däremot gäller inte färdbeviset på resor med Ronden och anropsstyrd linjetrafik. Det är Lysekils kommun som står för kostnaden för de resor som görs innanför den egna kommunen.

– Vi hoppas att det är många äldre kommuninvånare som väljer att nappa på erbjudandet. Vi tror att det kan hjälpa de äldre till ett mer aktivt liv, samtidigt som vår erfarenhet säger att det bidrar till att minska behovet av färdtjänstresor, säger Michael Stjernberg , affärsområdeschef Västtrafik Fyrbodal.

Brev till alla som fyllt 75
Alla folkbokförda invånare i kommunen som fyllt 75 år har fått ett brev med en beställningsblankett från Västtrafik. När de har skickat in blanketten får de sedan ett personligt Västtrafikkort laddat med resor inom kommunen hemskickat. Innan den 10 juni behöver Västtrafik ha blanketten för att personerna ska få sitt kort i god tid innan den 1 juli 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094