23948sdkhjf

Riksidrottsmöte i Uppsala

27-29 maj genomförs Riksidrottsmötet i Uppsala, I samband med det arrangerar Destination Uppsala Idrottsplats Vaksala torg i anslutning till mötet på Uppsala Konsert & Kongress.
Under tre dagar visar vi upp idrotten i Uppsala och Uppland med alla små och stora stjärnor. Från prova på-aktiviteter och uppvisningar till superstartävlingar och mycket mer. Idrottsplats Vaksala torg arrangeras av Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, Destination Uppsala AB, Fyrishov AB och Uppsala kommun.

Här några hållpunkter för evenemanget:

Fredag 27 maj . Under eftermiddagen gympar och tävlar över 200 barn och ungdomar på torget

– Målet med fredagens program är att visa upp hur vi på Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för att utveckla samarbetet mellan föreningsliv och skola. Vi vill visa den röda tråden med allt från Idrottsfritids till Sportis, IGU Grundskola och idrotts- och elitidrottsutbildningar, säger Torbjörn Kyller , projektledare för Idrottsplats Vaksala torg.

Lördag 28 maj . Då är Tävlingsstaden Uppsalas arrangörer på plats och ger smakprov på det bästa inom Uppsalas tävlingsidrott. Se Black Hawks, SM-segrare i cheerleading, träffa Lennarth Pettersson, OS-medaljör i Modern femkamp, provsitt en Formula Off Road-bil och testa din golftalang i Golf i Uppsalas häftiga golfsimulator.

Söndag 29 maj.
Vem blir Uppsalas superstar, vår egen Mästarnas Mästare? På söndagen är Elitidrottsstaden Uppsala värd på torget och klockan 12-15 gör Uppsalas elitidrottare upp i en superstartävling.

– Startlistan i superstartävlingen består av både manliga och kvinnliga idrottare med flera SM-guld under säsongen 2010/11, säger Stefan Sjöö från Elitidrottsstaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079