23948sdkhjf

Nobina vann i Tromsö

Nobina Norge AS har vunnit upphandlingen av busstrafiken avseende stads- och regiontrafik i Tromsö, Norge. Kontraltet är värt 1,6 miljarder norska kronor.
Det totala kontraktsvärdet uppgår till cirka 1,6 miljarder norska kronor, därutöver finns utrymme för incitamentsbaserad ersättning. Trafikavtalet omfattar 115 bussar, varav 30 nya hybridbussar. Trafikstart sker i februari 2012.

Värdet av det nya trafikavtalet är cirka 180 MNOK i omsättning per år och avtalet löper sex år från trafikstarten i februari 2012, med möjlighet till tre årsvisa förlängningar. Avtalet bygger huvudsakligen på fast ersättning, men har även en incitamentsdel baserad bland annat på antal resenärer och punktlighet i leverans av trafiken. Beslut om tilldelning kan överklagas t o m 7 juni 2011.

– Trafikavtalet för busstrafiken i Tromsö är helt i linje med vår ambition att ta andelar på den norska marknaden, som är i kraftig förändring. Vi är också glada över att även detta avtal har en incitamentsbaserad del. Det gör att vi får än mer kraft att driva arbetet att få fler att resa tillsammans, säger Ragnar Norbäck , vd och koncernchef för Nobina AB.

Trafikavtalet i Tromsö omfattar såväl stadstrafik som längre linjer i regiontrafik. Avtalet innebär en väsentlig förnyelse av bussflottan med en starkare miljöprofil där 100 av 115 bussar kommer att vara nya. Av dessa är 30 hybridbussar och det finns en option att byta in ytterligare 30 gasbussar efter den inledande trafikperioden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094