23948sdkhjf

Fritt från 65 i Borås

Från och med 1 juli erbjuder Borås Stad fria resor i hela kommunen under lågtrafik med kollektivtrafiken för alla kommuninvånare som fyllt 65 år.
– Tanken med att införa fria resor är att vi vill underlätta för våra kommuninvånare som fyllt 65 år att använda kollektivtrafiken och göra det till en naturlig del av deras vardag, säger Ulf Olsson , Kommunstyrelsens ordförande i Borås.

Satsningen med fria resor för de som fyllt 65 år införs den 1 juli 2011 och det är Borås Stad som står för kostnaden för de resor som görs inom hela den egna kommunen. Färdbeviset resenärerna får innehåller en kommunladdning och gäller på samtliga Västtrafiks linjer under lågtrafik. Detta innebär att 65-plusare kan resa gratis mellan 08.30–15.00 och 18.00–06.00 på vardagar. På lördagar, söndagar och helgdagar gäller kortet dygnet runt.

– Vi hoppas att det är många äldre som väljer att utnyttja erbjudandet och vi tror att det ger de som har fyllt 65 år och uppåt möjligheten till ett mer aktivt liv, säger Camilla Holtet , affärsområdeschef för Västtrafik Sjuhärad.

Alla som fyllt 65 får erbjudande
Fria resor med kollektivtrafiken gäller för de som fyllt 65 år i Borås kommun. Under maj månad har alla folkbokförda personer i åldersgruppen fått ett brev med en beställningsblankett från Västtrafik. När de har skickat in blanketten får de sedan ett personligt Västtrafikkort som gäller inom hela kommunen hemskickat. Vill man ha kortet i god tid innan 1 juli måste beställningen vara hos Västtrafik innan den 10 juni.

– Många av de äldre reser under lågtrafiktider vilket är positivt även för övriga resenärer. Vår erfarenhet är att också att den här typen av satsning bidrar till att minska behovet av färdtjänstresor, säger Camilla Holtet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14