23948sdkhjf

Bussolycka mitt i Stockholm

Av okänd anledning skenade en buss, linje 55, av vid hållplats Slussen ner på Södermalmstorg vid lunchtid lördag 28 maj. Flera personer skadades svårt.
Enligt Keolis, som är ansvarig operatör för SL:s citybussar, har tre personer skadades allvarligt, en barnvagn träffades men dessbättre kunde barnet räddas ur den med endast lindriga skador. Samtliga skadade är förda till sjukhus. De skadade befann sig utanför fordonet och blev alltså påkörda av den skenande bussen – en 15 år gammal Scania låggolvsbuss. Olyckan skedde dessutom mitt under pågående Stockholm Maraton som passerade i närheten av olycksplatsen, därför fanns många människor på plats för att titta på löpartävlingen. Bussen skedade ner för trapporna till Södermalmstorg och stannade först vid entrén till Stockholms Stadsmuseum. Samtidigt innebar Stockholm Maraton att flera av tävlingens sjukvårdare snabbt kunde sätta in första hjälpen till de skadade.

Anledningen till olyckan är ännu inte klargjord. Scaniabussens ålder bör dock inte ha varit avgörande, bussen blev besiktad och godkänd så sent som i april 2011. Keolis meddelar via sin hemsida att bolaget gör sitt yttersta för att samarbeta med polis, räddningstjänst och Statens Haverikommision.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079