23948sdkhjf

Stena Scandinavica döptes

Torsdag 26 maj namngavs nya Stena Scandinavica av Prinsessan Elisabeth av Schleswig-Holstein. Namngivningen gjordes inför nästan 300 inbjudna gäster i Kiel.
– Vi har gjort investeringar på totalt cirka 9 miljarder kronor det senaste året i vår stora fartygsrotation där Göteborg-Kiel är en av de linjer som fått nya fartyg. Göteborg-Kiel är en strategisk viktig linje för oss, som nu får två toppmoderna fartyg där vi fullt ut kan erbjuda våra passagerare en bekväm och avkopplande resa. För fraktkunder och industrin i Västsverige betyder investeringen en förstärkning av linjens roll som en daglig länk mellan Göteborg och Europa. Den är också en viktig länk in i landet för både frakt och turism, säger Stena Lines vd Gunnar Blomdahl .

De två nya fartygen på linjen har under 2010 och 2011 byggts om för cirka 500 miljoner kronor för att kunna erbjuda passagerare och chaufförer en ännu mer bekväm resa i moderna och avkopplande miljöer. Satsningen innebär också att fyra fartyg ersatts med två, vilket innebär betydande miljövinster. Exempelvis reduceras utsläppen av koldioxid med cirka 30 procent.

Årligen åker över 400 000 passagerare, cirka 80 000 bilar och drygt 50 000 lastbilar på linjens två fartyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157