23948sdkhjf

Nobina leder Bussförar-SM!

Om knappt en vecka, 15 juni, går anmälningstiden ut för Bussförar-SM 2011. Just nu är det Nobina som har flest anmälda bussförare i tävlingen som hittills samlat drygt 330 deltagare.
Den 15 juni går anmälningstiden ut för årets upplaga av Bussförar-SM. Just nu är drygt 330 deltagare från 52 företag anmälda som deltagare i tävlingen. Förra året deltog sammanlagt 252 bussförare och året innan deltog 211 personer. Hur många som anmält sig från de olika bussbolagen varierar kraftigt, från en enda upp till Nobinas imponerande 129 anmälda bussförare i det ögonblick denna notis författades.

Näst bäst är Keolis med 56 anmälda bussförare, därefter följer Veolia med 21 anmälda. Det är naturligtvis helt olika förutsättningar för ett litet bussbolag jämfört med branschens internationella jättar, men även mellan jättarna skiljer det sig väsentligt: stora Arriva har hittills 14 anmälda, Bergkvara 5 och KR Trafik 9. Jätten Nettbus har lika många förare anmälda som betydligt minde Byberg & Nordin , vardera 14 förare tävlar för respektive bolag.

– Vi är mycket stolta över att långt fler än 100 förare från Nobina har anmält sig till Bussförar-SM. Vi ser det som en bekräftelse på att alltfler inser vilken stor betydelse föraren har för att göra kollektivtrafiken attraktivare och få fler att välja bussen före bilen. Ett bra kundbemötande med stolta och proffsiga förare som kör tryggt och säkert är en viktig del av vårt varumärke, säger Rolf Kolmodin , kommunikationschef på Nobina Sverige.

De 16 bästa deltagarna går vidare till Bussförar-SM:s final i Kumla 3 september 2011. Prisutdelningen genomförs under festliga former 28 september i Stockholm. Bussförar-SM arrangeras av BuA i samarbetet med tidningarna RES- och TRAFIKFORUM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11