23948sdkhjf

SuperShuttle expanderar

SuperShuttle fortsätter att växa i Stockholmsområdet. Näst i tur för lansering står Stockholms innerstad och Vallentuna, där det nu blir möjligt att dela prisvärd skjuts till Arlanda.
Steg för steg kommer tjänsten SuperShuttle att byggas ut i hela Stockholmsområdet.

– Vi vill lära svenskarna att samåka. Många tycker att det är för dyrt med taxi men för långt till bussen. SuperShuttle tar busshållplatsen hem till resenären och erbjuder delad skjuts till flyget till ett betydligt lägre pris än taxi, säger Mikael Danielsson , affärschef för SuperShuttle.

SuperShuttle kommer ursprungligen från USA. Verksamheten startade där 1983 som ett alternativ till taxi, som då ansågs dyrt och otryggt. I dag reser årligen över åtta miljoner resenärer med SuperShuttle när de ska till och från flyget. Tjänsten finns även i Frankrike. I Sverige drivs SuperShuttle av Flygbussarna.

– Genom att fler väljer bort taxi eller egen bil och i stället delar skjuts till flyget minskar både kostnaden och klimatbelastningen. Dessutom drivs SuperShuttle precis som alltfler Flygbussar med biobränsle från raps, säger Mikael Danielsson.

Logistiksystemet är toppmodernt för att resenärer från samma geografiska område ska kunna hämtas med en och samma minibuss. En resa med SuperShuttle gör max tre stopp på vägen till eller från Arlanda. Bokningarna görs på webben eller på telefon.

FAKTA/SuperShuttle
- Samåkning i minibussar till/från Arlanda flygplats.
- Resan bokas på webben eller per telefon på 0771-10 10 60.
- Miljöbilar för upp till 8 passagerare.
- Alltid fast pris.
- Tjänsten erbjuds i Stockholms innerstad, Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby, centrala Vallentuna samt Stockholms västerort: Bromma, Hässelby, Vällingby, Rinkeby, Kista, Spånga och Tensta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062