23948sdkhjf

T-banedörrar falerade

Ett tunnelbanetåg körde med öppen dörr nyligen. Nu har teknisk kontroll av dörrfunktionen genomförts på samtliga tunnelbanevagnar av modell C20 – inga fel har påträffats.
Torsdag den 9 juni startade ett tunnelbanetåg vid Slussen med ett dörrpar inte fullständigt stängt utan med en öppning på 15-20 cm. En liknande händelse inträffade den 24 maj. MTR Stockholm ser allvarligt på dessa två händelser och har under natten till tisdagen utfört en extra kontroll av dörrfunktionen hos samtliga tunnelbanevagnar av typen C20. Inga ytterligare dörrpar har uppvisat liknande symptom.

Tunnelbanevagnarna av den nyare modellen, C20, är konstruerade så att tågen inte kan starta om ett eller flera dörrpar är öppna. Föraren får då inte klarsignal i hytten. I bägge dessa händelser har tåget kunnat starta trots att ett dörrpar inte varit helt stängt. MTR Stockholm och TBT inledde omedelbart utredningar och anmälde bägge händelserna till Transportstyrelsen.

– Eftersom säkerhet är vår högsta prioritet har vi under natten till tisdag den 14 juni utfört en utökad teknisk kontroll av dörrfunktionen i samtliga C20-vagnar i samråd med tågtillverkaren Bombardier och fordonsägaren SL. Undersökningen har visat att alla kontrollerade dörrpar fungerar som de ska, säger Peter Viinapuu , vd MTR Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078