23948sdkhjf

Arrivas tågvärdar får högt betyg

Arrivas tågvärdar får återigen toppbetyg av resenärerna på Pågataågen – som självfallet också uppskattar den nya generationens Pågatåg, som hade sin premiärtur i augusti förra året. 
Det framgår av färska siffror från Skånetrafikens senaste kvalitetsmätning.
Förra året gjorde Arrivas tågvärdar ett lyft från 7,3 till 7,9 i Skånetrafikens kvalitetsmätning, som genomförs på tåg, stadsbussar och regionbussar och som bygger på närmare 17 000 enkätsvar.
- I år får tågvärdarna hela 8,1 i betyg – vilket är en utmärkt siffra, säger Pågatågens chef Rolf Andersson. Det här är ett långsiktigt arbete som påbörjades redan för två år sedan och det visar att hårt arbete lönar sig. Men vi vill bli ännu bättre, vårt mål är fortfarande att nå 8,6.
De nya Pågatågen, som började rulla i augusti förra året, har lyft kundernas betyg i kategorin fordon från 6,2 till 7,3 – en siffra som borde bli ännu bättre 2012 när samtliga 49 nya tåg levererats och går ut i trafik på alla Pågatågslinjer.
På Pågatågen mäts information, tågvärdar, fordon, punklighet och ersättningstrafik. I de två sistnämnda kategorierna har betyget sjunkit och förmodligen är det många tågresenärer som har vintermånaderna i färskt minne.
- Man får heller inte glömma att alla anslutningar kring Citytunneln och Malmö Central ännu inte är helt klara, säger Rolf Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094