23948sdkhjf

Utställning för åbokryssare

Tallink Siljas gäster kan nu sätta extra guldkant på resor till årets europeiska kulturhuvudstad Åbo. Resenärerna får möjlighet att se en spektakulär skärgårdsutställning under resans gång.
Officiella kulturfärjan Silja Europa kryssar dagligen från Stockholm till Åbo där det erbjuds möjlighet att beskåda den spektakulära skärgårdsutställningen Contemporary Art Archipelago (CAA). De platsspecifika verken som skapats av lokala och utländska konstnärer syns från såväl land som från fartygen till havs.

CAA består av sammanlagt 20 nya och platsspecifika verk och evenemang som kommit till liv genom utländska och lokala konstnärer bosatta skärgården. Tallink Siljas kryssningar till Åbo är ett av alternativen för dem som vill njuta och beskåda denna magnifika utställning.

– Utställningen Contemporary Art Archipelago belyser vår vackra skärgård och bjuder på oanade visuella intryck. Alla våra gäster på Åbokryssningarna har verkligen någonting speciellt att se fram emot nu under sommaren, säger Janis Pavuls , kommunikationschef Tallink Silja.

Skärgård möter stad
CAA vill skapa kontakt mellan den vackra skärgården och staden. Gemensamt för de flesta verken är att de tar hänsyn till det unika ekosystemet och naturens mångfald. Då Tallink Silja verkar på Östersjön tas CAA emot med öppna armar och man hoppas att de dagliga kryssningarna mellan Stockholm och Åbo blir än mer välbesökta i sommar. Contemporary Art Archipelago pågår till slutet av september.

– Vi välkomnar alla att kryssa till Åbo och ta del av de tankar och frågeställningar som Contemporary Art Archipelago väcker. Skaparna bakom verken bor i skärgården vilket ger extra tyngd till budskapen, säger Janis Pavuls.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063