23948sdkhjf

Riga fyller 81!

Riga firar sitt 810-årsjubileum med storslagna aktiviteter mellan 19-21 augusti 2011. Det gör att Rigaresan kan bjuda på extra mycket av kulturevenemang  just den tiden.
Det erbjuds möjlighet att delta vid konserter, dansfestivalen i Kipsala, och framför allt, vid invigningen av ”The Museum of Foreign Art – en invigning som förberetts i 10 år.Under de festliga dagarna kommer otaliga musiker att uppträda, internationella musikaliska guldkorn kommer att framföras och gäster kan dessutom uppleva det lettiska fenomenet – sångfestivalen ”Master. Song. Legend” som spelas i utomhuskonserthallen Mezaparks. Helgen bjuder även på en hantverksmässa i Vermane Park där folkloristiska och traditionella hantverk ställs ut.

Riga lever upp under dagarna och en kreativ atmosfär skapas av stadens människor. Teaterföreställningar på torget blandas med filminspelningar där vem som helst får delta och på söndagen skapas en stadsnyckel i smide för att fira jubileet.

Ett mer detaljerat festivalprogram återfinns på:
http://www.rigassvetki.lv/2010/home/startpage/en/

Museum of Foreign Art
Internationella samarbetspartners organiserar två stora utställningar för att fira invigningen av ”The Museum of Foreign Art”. Den första utställningen är dedikerad till byggnaden som utformats i stil med ett klassiskt Venetianskt palats. Den efterföljande utställningen ämnar bygga en bro mellan öst och väst genom att fokusera på kinesiskt och japanskt porslin som importerades till Europa under 1600-talet. Museets koncept är att bli knutpunkten mellan öst och väst – att skapa dialog mellan det klassiska och det samtida, både i framställning och föreställning.

Detaljerad information om museet finns att hämta på:
http://www.lnmm.lv/en/amm/misc/about/museum/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078