23948sdkhjf

Förlikning i diskrimineringsmål

Arriva Sverige har kommit överens med DO om förlikning med en rullstolsburen Jönköpingsbo gällande hans anmälan om upplevd diskriminering på stadsbussarna i Jönköping våren 2009.
– Vi på Arriva tar avstånd från alla former av diskriminering och det ligger därför även i vårt intresse att få klarhet i vad som verkligen inträffade vid de tillfällen då den anmälda diskrimineringen skulle ägt rum. Men eftersom dessa inträffade för mer än två år sedan, är det för oss omöjligt att få en samlad bild av vad som verkligen skedde och om någon av våra anställda gjort fel – och därför anser vi att det är bäst för alla inblandade parter, att förlikas och sätta punkt i ärendet i stället för att saken ska behöva avgöras i domstol, säger Thobias Ligneman , presschef Arriva och fortsätter:

– Vi konstaterar därför med tacksamhet att DO och anmälaren nu gått med på vårt förslag till förlikning och hoppas att anmälaren - liksom alla andra Jönköpingsbor – även i fortsättningen ska känna sig välkomna ombord på stadsbussarna. Utöver ovanstående har Arriva Sverige egentligen inget mer att kommentera i ärendet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097