23948sdkhjf

DSBFirst ut - Veolia in

DSBFirst kommer inte att fortsätta köra Öresundstågen efter december 2011. Under hösten kommer DSBFirst successivt att lämna över ansvaret till Veolia Transport.
Veolia kommer att köra Öresundstågen till årsskiftet 2013/2014, då en ny upphandling beräknas vara klar. Detta berättade Öresundstågs vd Gunnar Wulff och Region Skånes regionråd Mats Persson vid en presskonferens i Malmö idag.

– Det är ett omfattande trafiksystem som inte lätt kan tas över från en dag till en annan. Därför är vi nöjda med den här lösningen, som innebär att DSBFirst successivt lämnar över ansvaret under ett halvår. Därmed säkerställer vi att trafiken kan fortsätta gå och att våra kunder inte blir drabbade, vilket hela tiden varit vårt främsta mål, säger Gunnar Wulff.

Lösningen innebär att Öresundstågstrafiken kommer att fortsätta gå som vanligt i hela det Sydsvenska systemet, samt över Bron till Danmark. Det är på grund av DSBFirsts ekonomiska läge som parterna har enats om att avsluta samarbetet. Veolia Transport blir alltså ny operatör för Öresundstågstrafiken från december i år och fram till årsskiftet 2013/2014.

– Vi kommer omedelbart att påbörja en ny upphandling. Det tar åtminstone två år att genomföra den, och Veolias uppdrag sträcker sig därför fram till årsskiftet 2013/2014, säger Gunnar Wulff.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078