23948sdkhjf

Arriva överklagar tilldelsningsbeslut

Att Veolia utan vidare får ta över Öresundstågstrafiken när DSBFirst kastas ut kritiseras hårt av Arriva som är knutet till Deutsche Bahn. Tilldelningsbeslutet kommer därför överklagas.
– Arriva Sverige anser att det är mycket märkligt att Öresundståg väljer att ge en operatör, Veolia, ett omfattande trafikuppdrag utan att övriga stora aktörer på marknaden bjudits in till förberedande förhandlingar och getts möjlighet att redovisa sin kapacitet, målsättning etcetera. Arriva Sverige har därför begärt överprövning av direktupphandlingen hos förvaltningsdomstolen, eftersom även en direktupphandling måste följa svensk lagstiftning, säger Erik Bech-Jansen , vd Arriva Sverige och fortsätter:

– Att en operatör (i detta fallet Veolia) får ett så omfattande kontrakt utan föregående upphandlingsarbete – och ansträngning – innebär en snedvriden konkurrenssituation och avvaktar nu besked från förvaltningsdomstolen. Arriva Sverige anser att risken med dagens direktupphandling är att den redan hårt prövade Öresundstågstrafiken kan komma att bedrivas till ett högre pris och till en sämre kvalitet än om flera operatörer fått möjlighet att erbjuda sina tjänster. Förlorarna på ett sådant förfarande är i så fall i första hand skattebetalarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078