23948sdkhjf

Arriva backar om öresundstågen

Arriva återtar sint begäran om överprövning av det tilldelningsbeslut som ger Veolia Öresundstågstrafiken efter DSBFirst. Överprövningen ska återkallas från förvaltningsdomstolen.
Ledningen för Arriva Sverige har träffat representanter för huvudmännen för att diskutera den direktupphandling som gjorts av Öresundstågtrafiken, och har vid samtalen fått ta del av ett större informationsunderlag om upphandlingen, uppger Arrivas presschef Tobias Ligneman och fortsätter:

– Vi har förståelse för den situation och tidsnöd som huvudmännen befunnit sig i och har efter dagens samtal beslutat att det är bäst för alla berörda parter att inte driva ärendet vidare. Vi kommer istället fokusera på att ta fram ett konkurrenskraftigt anbud till den kommande upphandlingen av trafiken från och med 2014 och fortsätta vårt arbete med att leverera trafik med hög kvalitet på Pågatågen och våra busskontrakt i Skåne.

Fotnot: Arriva Sveriges begäran om överprövning av direktupphandlingen lämnades in till förvaltningsdomstolen i tisdags, den 28 juni. Arriva meddelar nu förvaltningsdomstolen att bolaget inte går vidare med ärendet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079