23948sdkhjf

Kollektivtrafikbranschen redo!

Vid ett seminarium i Almedalen diskuterades den kommande avregleringen av Sveriges kollektivtrafik. Kollektivtrafikbranschen är redo för förändring, enligt seminariedeltagarna.
Den mest debatterade frågan var om förändringarna kommer att göra det bättre eller sämre för resenären. Andra viktiga frågor som togs upp var samverkan kring förseningar, gemensamma informationssystem och biljettsystem.

– För resenärerna kommer den nya regleringen på sikt att kunna att leda till fler resealternativ och ökad valfrihet. Resenärerna måste lätt och fritt kunna kombinera olika delar av utbudet på marknaden till just sin resa, sa infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd .

– För oss i branschen kommer det att ställas stora krav på samverkan mellan transportslagen, inte minst vid förseningar. Dessutom måste vi verkligen våga tänka nytt och då är taxi en viktig del av kollektivtrafiken, sa Lennart Hamnered , ordförande Svenska Taxiförbundet.

Som avslutande fråga fick panelen svara på hur målet om en fördubblad kollektivtrafik kan nås.

– Lär känna kunden, sa trafikutskottets ordförande Anders Ygeman (S).

I samband med debatten uppmanade Catharina Elmsäter-Svärd alla att tagga Twitterinlägg om den nya kollektivtrafiklagen med #nykoll.

Fakta/Kollektivtrafikdebatten i Almedalen 2011
Medverkande i debatten var: Catharina Elmsäter-Svärd , infrastrukturminister (M), Anders Ygeman , Trafikutskottets ordförande (S), Jan Forsberg , vd SJ AB, Maria Höglander , vd Länstrafiken Västerbotten, Lennart Hamnered , Ordförande Svenska Taxiförbundet och Anders Lundström , vd Keolis och ordförande Bussbranschens Riksförbund. Debatten arrangerades av Svensk Kollektivtrafik, Bussbranschens Riksförbund, Taxiförbundet och Branschföreningen Tågoperatörerna som alla ingår i Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096