23948sdkhjf

Astrid Lingrens Värld nominerat till Trip Global Award

För andra året i rad har Astrid Lindgrens Värld nominerats till det mycket prestigefyllda priset Trip Global Award. Utmärkelsen har instiftats av RTS och skall ges till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”.
RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, instiftade i samarbete med Visit Sweden detta internationella pris år 2008. Priset delas i år ut till ”Den bästa upplevelsen i Sverige” för fjärde gången. Syftet med priset är att ta reda på vad utländska besökare vill uppleva i Sverige och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse.
Urvalsprocessen sker på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige:
Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Italien, Frankrike, England och Ryssland.
Juryn består av totalt drygt 30 researrangörer från de åtta länderna. Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras under den Svenska Rese- och Turistgalan som hålls den 20 oktober i Berns Salonger.
- Att för andra året i rad bli nominerade som en av landets bästa upplevelser, av den för oss viktiga utländska marknaden känns mycket bra och hedrande, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld. Samtidigt är det ett viktigt kvitto på att vårt långsiktiga arbete att bli en destination av internationell toppklass ger resultat. Vi arbetar aktivt med en majoritet av de utlandsmarknader som juryn kommer ifrån. Mer än 30 % av våra 450 000 besökare kommer från dessa länder där vi finns med via broschyrer, annonsering, webben och genom besök på mässor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078