23948sdkhjf

Polstjärnan-pris till Mats Hulth

Mats Hulth - Stockholmspolitikern som brinner för den svenska turistnäringen och som bidrog till att ge den svenska restaurang- och hotellnäringen ett nytt ansikte har tilldelats priset Polstjärnan. Ett pris med syfte att uppmuntra politiker att engagera sig i näringslivet och dela med sig av sina erfarenheter.
Utmärkelsen Polstjärnan delades i år ut i samband med ett evenemang under politikerveckan i Almedalen. Meg Tivéus, styrelseledamot i StyrelseAkademien, överlämnade priset efter en intressant debatt om behovet av politisk kompetens för affärsutveckling i tjänsteföretag.
Årets pristagare, Mats Hulth, har lång erfarenhet av kommunalpolitik, bland annat som finansborgarråd under två mandatperioder men också som socialborgarråd och näringslivsborgarråd. Han har också varit verksamhet i restaurang- och hotellbranschen under drygt elva år och har under denna tid bidragit till att vitalisera, synliggöra och förbättra imagen av hotell- och restaurangbranschen i Sverige.
- Det är hedrande att få bli en i gänget som får detta fina pris, säger Mats Hulth. Som politiker har man nytta av att förstå vad det innebär att driva företag och i näringslivet är det en klar fördel att ha insikt i samhällspolitiska beslutsprocesser. Samhället skulle definitivt tjäna på att fler människor rör sig mellan den offentliga, den politiska och den privata sektorn.
Efter drygt ett decennium i den politiska hetluften som socialdemokratisk politiker i Stockholm började Mats Hulth, som alltid haft ett intresse för näringslivsfrågor, som vd på branschorganisationen Sveriges Hotell- och Restaurangägare (SHR). Han har också varit vice ordförande i Svensk Turism AB.
Mats Hulth är idag ambassadör för företagarföreningen Kungliga Djurgårdens Intressenter (KDI) och ledamot i en mängd bolagsstyrelser, till exempel som styrelseordförande i Konkret Fastighetsutveckling i Sverige, Offentliga Hus i Norden, och Öppen Skärgård som är en organisation för alla företag inom besöksnäringen i Stockholms skärgård samt som ordinarie styrelseledamot i aktiebolagen Mässfastigheter i Stockholm, och Stockholmsmässan.
Juryn för Polstjärnan som består av Ulf Adelsohn (ordförande), Annika Billström, Öjvind Norberg, Christer Lindberg, Barbro Wallin och de tidigare Polstjärnan pristagarna Agneta Dreber och Jan Nygren har i sin prismotivering uttryckt följande:
”Med en bakgrund av mångårigt politiskt arbete på hög nivå har Mats Hulth framgångsrikt skapat nya och bättre förutsättningar för affärsmässigt utveckling i en av landets största tjänstesektorer – hotell och restaurang-branschen. Mats har med sin kunskap och sitt nätverk verksamt underlättat och ökat branschens kontakter med myndigheter och hela den offentliga sektorn. Mats Hulths arbete illustrerar betydelsen av poliskt kompetens för affärsutveckling inom företag och branscher”.
- I en tid av tilltagande internationell konkurrens, viss finansiell osäkerhet, och snabba förändringar är det bra om styrelser, både i det privata näringslivet och i kommunala verksamheter har en väl genomtänkt sammansättning, säger Suzanne Sandler, vd på StyrelseAkademien. Med tillgång till olika kompetenser ökar möjligheten till professionellt styrelsearbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079