23948sdkhjf

Strömma förvärvar Vikingbus A/S

Strömma Turism & Sjöfart förstärker verksamheten i Norden ytterligare genom att förvärva danska Vikingbus A/S, Köpenhamns marknadsledande bussbolag för sightseeing och beställningstrafik.
Strömma är i dagsläget marknadsledande för rundturer med båtar och bussar i Sverige. Tillsammans blir Strömma och Vikingbus starkare och kan erbjuda kunder och personal bättre upplevelser, mer omfattande service och locka fler besökare till Norden.
Redan under våren 2011 förvärvade Strömma det marknadsledande båtsightseeingbolaget Canal Tours med 16 rundtursbåtar i Köpenhamn. Sedan tidigare har Strömma även startat sightseeingverksamhet med buss i Köpenhamn under namnet Open air sightseeing. Nu förvärvas även företaget Vikingbus A/S.
Vikingbus är marknadsledande i Danmark för sightseeingverksamhet och beställningstrafik med buss. Företaget omsätter cirka 90 miljoner danska kronor per år och har omkring 80 bussar. Säljare är familjen Paaske som bedrivit denna verksamhet i 43 år.
– Med Strömma som ägare får vi större möjligheter att expandera ytterligare och kunna erbjuda våra medarbetare och kunder en mer spännande framtid, säger Preben Paaske, administrativ chef för Vikingbus A/S som fortsätter inom Strömma som ledare för nyförvärvet.
Med ett ännu starkare grepp om utflykter med båtar och bussar i Norden kommer Strömma ha möjlighet att arbeta vidare med tillgängligheten av rundturstjänster för besökare. Samtliga erbjudanden kommer att vara tillgängliga i egna webb-butiker vilket gör det enklare för besökare att planera och boka sina resor i god tid före ankomst till låga bokningskostnader. Ingen annanstans i världen kan en sådan omfattande och effektiv service erbjudas till besökare.
– Vi är mycket glada över att hälsa Vikingbus medarbetare välkomna till Strömma-gruppen, säger Jan Larsén, vd för Strömma Turism & Sjöfart AB. Vikingbus är ett mycket fint familjeföretag som nu kan utvecklas ytterligare i den nordiska satsning som vi gör. Vår gemensamma styrka gör att vi som företag kan arbeta ytterligare med att förbättra distributionen för att få fler besökare till Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078