23948sdkhjf

Trafikverket överklagar dom om trängselskatt

Förvaltningsrätten har underkänt en del av upphandlingen av byggnation och drift av betalstationer för trängselskatt i Göteborg. Trafikverket har nu fattat beslut om att överklaga förvaltningsrättens dom.
Det var i april 2011 som Trafikverkets beslut att ge uppdraget att bygga betalstationerna till Q-Free ASA blev överklagat. Förvaltningsrätten gör bedömningen att upphandlingen måste göras om för att ett av kraven, kravet på osynligt ljus, strider mot Lagen om offentlig upphandling, LOU. Trafikverket anser att kravet på osynligt ljus är berättigat, men medger att argumentationen kanske inte varit tillräckligt tydlig och överklagar därför beslutet till Kammarrätten.
- Om vi istället använde synligt, vitt ljus vid betalstationerna skulle det kunna äventyra trafiksäkerheten och också störa de som bor i närheten, säger Marianne Nyberg, ansvarig för trängselskattefrågor på Trafikverket.
Projektet att införa trängselskatt i Göteborg är ett samarbete mellan Transportstyrelsen och Trafikverket, men Trafikverket står som beställare i upphandlingsdokumenten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11