23948sdkhjf

Ybuss utökar längs Norrlandskusten

Ybuss startar från den 4 september daglig trafik på sträckan Umeå – Sundsvall - Umeå med sju avgångar per dag i vardera riktningen. Flertalet av bussarna går vidare till och från Stockholm.
De nya busslinjer ger bättre förbindelser längs Norrlandskusten.
- Det här är vår största satsning någonsin och innebär en stor förbättring för bussresenärerna längs Norrlandskusten,. säger Tomas Byberg, styrelseordförande i Ybuss.
Ybuss är ett privat bolag med mångårig branscherfarenhet som ägs av Byberg & Nordin Busstrafik (Nordingrå) och Westinbuss. Bolaget har sedan 1970-talet kört trafik mellan Stockholm och Norrlandskusten.
Den nu planerade trafiken kommer även att ansluta till och från tågen i Sundsvall i exakt samma tidslägen som nuvarande linje 100. För att underlätta för kunderna har överenskommelse träffats om att Länstrafikens nuvarande rabattkort går att använda på linjerna mellan Umeå och Sundsvall. Dessutom kommer anslutningstrafiken att fungera liksom tidigare.
- För oss känns det naturligt att ansluta även till tågtrafiken, säger Peter Westh, trafikchef hos Ybuss. Ett väl fungerande kommunikationssystem kommer att gagna alla på sikt. Vi hoppas behålla våra tidigare kundgrupper men det är också viktigt att de som vill betala lite mera och åka tåg skall få möjlighet till vidareanslutningar då man anländer till ändhållplatsen, men det kommer på samma sätt som tidigare vara möjligt att ta sig till Stockholm med buss. Många av de turer som idag går sträckan Umeå - Sundsvall kommer i framtiden att fortsätta till Stockholm och omvänt.
Trafiken kommer att köras helt kommersiellt.
- Det är klart att det är en stor utmaning att köra denna trafik kommersiellt men vi har mångårig erfarenhet av detta och hoppas och tror att alla kundgrupper skall stötta oss så att vi även i framtiden kan erbjuda en trafik av denna omfattning, säger Tomas Byberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125