23948sdkhjf

MTR: Rekord i punktlighet!

Juli månad visar upp de bästa punktlighetssiffrorna hittills, sedan MTR Stockholm tog över drift och underhåll av Stockholms tunnelbana. Allt enligt MTR:s egna mätningar.
– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra den kvalitet vi levererar, och punktlighet är ett av våra fokusområden. Det här är ett tydligt kvitto på att vi gör framsteg, säger Peter Viinapuu , vd för MTR Stockholm.

Punktligheten för juli månad var på gröna linjen 97,3 procent och på röda linjen 97 procent. Bäst punktlighet hade den blå linjen med hela 99,6 procent. Det var också en rekordmånad för TBT (Tunnelbanan Teknik) där tursättningen av tåg låg på 100 procent i juli. Allt enligt företagets genomförda mätningar.

– Jag är oerhört stolt över våra medarbetare. Trafikledare, planerare, arbetsledare och inte minst tågförarna – det är tack vare ett fantastiskt lagarbete från hela organisationen som vi lyckats prestera de här rekordsiffrorna, säger Peter Viinapuu.

FAKTA/MTR Stockholm
MTR Stockholm ansvarar för drift, planering och underhåll av tunnelbanan i Stockholm på uppdrag av SL. MTR Stockholm, som har cirka 3 000 medarbetare, är ett dotterbolag till MTR Europe i London och ingår i koncernen MTR Corporation som har sin bas i Hongkong. MTR Corporation har spetskompetens inom kollektivtrafik och bedriver även konsultverksamhet i Asien, Australien och Mellanöstern och Europa. MTR Stockholm tog över driften av tunnelbanan 2 november 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078