23948sdkhjf

Bussförare polisutreds

Olyckan med den skenande bussen vid Slussen i Stockholm 28 maj i år berodde inte på tekniska fel. Polisen utreder nu i stället om föraren gjort sig skyldig till brott efter en anmälan från en av de skadade.
Föraren av den buss som körde rakt in bland människor på Södermalms torg i Stockholm den 28 maj i år utreds av polisen. Misstanken gäller vållande till kroppsskada. Vid olyckan skadades sex personer när en 15 år gammal Scaniabuss plötsligt och oförklarligt skenade iväg från busshållplatsen och körde rakt ner för trapporna och in på Södermalms torg och stannade inte förrän alldeles framför Stadsmuseet.

Den man som skadades svårast har bland annat mist benet vid olyckan och det är också han som polisanmält bussföraren. Polisen har inlett utredningen som kommer att pågå under en månad – misstanken gäller vållande av kroppsskada. Om det blir något åtal eller inte är ännu oklart, det kommer att ta mer än en månad innan åklagare kommer att fatta beslut om huruvida åtal ska väckas eller inte.

Den aktuella olycksbussen var gammal men alltså inte behäftad med några fel som kan förklara olyckan, därför misstänks den mänskliga faktorn ligga bakom, enligt polisen. Bussen kördes av en erfaren bussförare hos Keolis som kör stadsbussarna i Stockholm på uppdrag av SL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063