23948sdkhjf

SL på Ung8 och Kulturfestivalen

I Kungsträdgården pågår Ung08-festivalen och samtidigt fyller Stockholms Kulturfestival gator och torg med alla former av kultur i alla genrer. SL är representerat på båda evenemangen.
Under Ung08 16-20 augusti är SL:s tält öppet i Kungsträdgården. Där kan man delta i dj-skola eller formge sitt eget Access-kort.

En av festivalens stora höjdpunkter är Ung08-festen som i år hålls på Kungsträdgårdens tunnelbaneperrong, den 17, 18 och 19 augusti mellan klockan 21 och 01. I den unika miljön på stationen bjuds på flera dansgolv med Stockholms bästa DJ:s – direkt från de hetaste klubbarna runtom i staden. Biljetter finns på SL Center vid Sergels torg och på Centralstationen (nedre hallen).

Under Kulturfestivalen har SL åtta guidade visningar av konsten i tunnelbanan. Alla visningar är gratis, det enda du behöver är en giltig SL-biljett så att du kan resa med tunnelbanan. Tider och samlingsplatser finns på sl.se.

Fredag och lördag kör Spårvägsmuseets veteranbuss gratisturer mellan Brunkebergstorg och museet vid Danvikstull med start klockan 12.30. Bussen avgår varje hel timme från museet och en halvtimme senare från Brunkebergstorg.

Fredag, lördag och söndag arrangerar Spårvägsmuseet även gratis familjevisningar där en guide låter besökarna följa med på en resa genom museets utställning, som sträcker sig från 1700-talets roddarmadamer till dagens tunnelbana.

Under Kulturfestivalveckan har Spårvägsmuseet en modellverkstad där besökarna kan bygga sin egen buss, tunnelbana eller spårvagn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063