23948sdkhjf

Rezidors nionde Polenhotell

Rezidor har tecknat avtal för Radisson Blu Sobieski Hotel, Warszawa. Det innebär att hotellkedjan nu öppnar sitt nionde hotell i Polen och sitt andra i Warszawa.
Rezidor Hotel Group har tecknat avtal för sitt nionde hotell i Polen och sitt andra hotell i Warszawa. Radisson Blu Sobieski Hotel har 435 rum och ska enligt planerna få nytt varumärke under det tredje kvartalet 2011. Radisson Blu är ett av Rezidors kärnmärken och ett av lyxhotellvarumärkena i Europa. Hotellet har modern arkitektur och design med en mycket personlig och engagerad attityd.

Anläggningen är idag känd som Jan III Sobieski Hotel, Warsawa. Det ritades och byggdes 1992 av ett österrikiskt-polskt team, och döptes efter en av Europas största monarker, Sobieski. Han regerade Polen i 22 år under 1600-talet. Efter hans seger över det ottomanska riket vid slaget vid Wien, hyllades han som den europeiska kristendomens räddare. Hotellet har nyligen förvärvats av Wenaasgruppen. Den nya ägaren kommer att fortsätta med det omfattande, pågående renoveringsprogrammet och hotellet kommer att genomgå en fullständig modernisering under de kommande åren.

– Med sina 17 anläggningar är Wenaasgruppen den största enskilda ägaren av Rezidor-hotell. Vi är tacksamma och mycket glada över att ytterligare stärka vårt förtroendefulla samarbete och vi ser även fram emot att vidareutveckla vår portfölj i Polen - ett land som är på stark frammarsch, säger Kurt Ritter , Rezidors koncernchef och vd.

När renoveringsarbetet är färdigt under år 2015 kommer Radisson Blu Sobieski Hotel att ha 467 rum med Radisson Blus välkända service så som kostnadsfri tillgång till bredband. Hotellet kommer även att ha två restauranger, en lounge, ett hälsoområde med bubbelpool, bastu och gym, ett av de största konferenscentren i Warsawa (1 400 kvadratmeter) samt butiker.

Hotellet ligger i de södra delarna av Warsawas centrala affärsområde och är ett perfekt komplement till Rezidors befintliga Radisson Blu-hotell i Warsawa som ligger cirka 4 km norrut. Warsawas flygplats Fryderyk Chopin Airport ligger 7 km från hotellet och stadens centrala tågstation finns 1 km bort. Byggnaden ligger på en väl synlig, utmärkande hörnplats vid en större genomfartsled och är redan ett lokalt landmärke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079