23948sdkhjf

öppet hus med Värmlandstrafik

Lördag 27 augusti visar Värmlandstrafik upp vad de hittat på för att det ska bli enklare att åka kollektivt. Personal finns på plats för att svara på frågor och visa hur trafiken fungerar.
Hur åker man kollektivt om man har en funktionsnedsättning? Är det krångligt att åka med Värmlandstrafiks servicelinjer? Hur hittar jag vilka linjer jag kan åka och när? Kan jag ta mig ombord på tåget? Det är vanliga frågor bland värmlänningar som inte åker kollektivt i dag. På lördag besvaras av personal från Värmlandstrafik som finns på plats vid Centralstationen i Karlstad mellan klockan 10.00 och 12.00.

Värmlandstrafik vill göra kollektivtrafiken så användarvänlig som möjligt. Besökarna får bland annat möjlighet att prata med ombordpersonal, testa hur det fungerar att ta sig ombord på fordonen och se vad vi gör för att göra kollektivtrafiken så tillgänglig som möjligt. Olika typer av spår- och vägfordon kommer att finnas på plats under dagen.

FAKTA/Inbjudna organisationer
De handikappades riksförbund, FUB – för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, Karlstads dövas förening, Hörselskadades förening, RTP – Riksförbundet för trafik-, olycksfall- och polioskadade, Neurologiskt handikappades riksförbund, Synskadades riksförbund Karlstad med omnejd, SPF Värmland, PRO Karlstad, representanter från Forshagas, Grums, Hammarös, Karlstads, Kils och Kristinehamns kommuner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078