23948sdkhjf

KD: S sviker Slussen!

(S) i Stockholms Stadshus vill att Slussen görs om på väsentliga punkter vilket partiet framfört i media. (KD) anser att Socialdemokraternas agerande är ansvarslöst.
I en intervju med SVT ABC 25 augusti påstår oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) att det nu gällande förslaget är undermåligt och att ärendet ska återremitteras till Stadsbyggnadsnämnden.

– Att först nu, några månader innan beslutet ska fattas i kommunfullmäktige, kräva ett helt nytt förslag är djupt oansvarigt. Socialdemokraternas krav skulle innebära en kostsam och oacceptabel fördröjning av den nödvändiga ombyggnaden av Slussen, säger Ewa Samuelsson (KD) och fortsätter:

– Ombyggnaden av Slussen har diskuterats sedan början av 1990-talet. När vi äntligen har kommit till skarpt läge och ska fatta ett slutgiltigt beslut i frågan vill Socialdemokraterna riva upp förslaget. Var har Socialdemokraterna varit under alla dessa år? Det har skett samråd i flera omgångar och hänsyn har tagits till många synpunkter som har inkommit. Om frågan förhalas innebär det ökade kostnader och att Slussen kommer att förfalla ytterligare

– Att den nya Slussen ska vara tillgänglig för alla, även för personer med funktionsnedsättningar, är en självklarhet. Tillgänglighetsperspektivet är högprioriterat och kommer särskilt att beaktas i kommande diskussioner, säger Ewa Samuelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093