23948sdkhjf

Premiär för Volvo 79

Volvo Bussar visar för första gången sin nya stadsbuss Volvo 7900 på Busworld i Kortrijk, 21-26 oktober. Bland mycket annat är den lättare vilket ger ännu lägre bränsleförbrukning och möjlighet att ta fler passagerare.
För de flesta bussoperatörer är bussar med lägsta möjliga livscykelkostnad det absolut viktigaste. Det har därför stått högst på Volvos Bussars lista när nya låggolvsbussen Volvo 7900 utvecklats. Konstruktion och material är valda för att minska vikten och därmed bränsleförbrukningen och för att underlätta service och underhåll. Det finns också stor komponentgemenskap med Volvo 8900, regional och stadsbussen som lanserades förra året, vilket underlättar i verkstäderna och sänker kostnaderna för reservdelshantering.

Den version av Volvo 7900 som visas på Busworld är hybridversionen. Volvos hybridsatsning har blivit en stor framgång och företaget har sålt ca 250 hybridbussar till ett stort antal städer i Europa men också till Sydamerika. Volvos hybridbuss har visat sig vara lika tillförlitlig som dieselbussarna samtidigt som bränsleförbrukningen minskat med upp till 35 procent. Det innebär att emissionerna av växthusgasen koldioxid därmed minskar med lika mycket.

Eftersom nya Volvo 7900 är betydligt lättare än föregångaren, minskar nu bränsleförbrukningen och koldioxidemissionerna i hybridversionen ytterligare.
Volvo Bussar ställer på Busworld också ut en ny version av lågentrébussen Volvo 8900. Det är en version utan podestrar och med en lägre fönsterlinje, en modell särskilt anpassad till flera marknader i Centraleuropa.

Volvo äger en av världens största seglingstävlingar, jordenrunt-seglingen Volvo Ocean Race som startar i slutet av oktober i Alicante, Spanien och går i mål i juli nästa år i Galway på Irland.

Volvo Bussar har tagit fram särskilda Volvo Ocean Race-versioner av sina turistbussar. Både exteriört och interiört är designen inspirerad av Volvo Ocean Race och bussarna ger ett både spännande och elegant intryck. På mässan visas en Volvo 9900 och en Volvo 9500 i Volvo Ocean Race-versioner.
För en bussägare är det viktigt att bussarna är på vägarna så mycket som möjligt och i verkstaden så kort tid som möjligt. Att planera service och underhåll är mycket viktigt.

Dagens teknik gör det möjligt att bli mycket mer effektivt i den planeringen. Volvos telematiksystem, som kommer demonstreras på mässan, gör det möjligt att trådlöst läsa av bussarna styrsystem och i förväg få besked om när varje enskild buss behöver tas in för service och underhåll.

FAKTA/Volvo på Busworld i Kortrijk
I montern:
Volvo 7900 Hybrid
Volvo 8900 Lågentré
Volvo 9900 – Volvo Ocean Race Edition
Volvo 9500 – Volvo Ocean Race Edition
Utomhus för testkörning:
Volvo 7700 Hybrid
Volvo 8900
Volvo 9700 med 13-litersmotor och I-shift
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078