23948sdkhjf

östgötaTrafiken bussatsar

Fler bussar och fler avgångar erbjuds nu östgötarna på flera håll i länet. För att klara satsningen höjs priset på hälften av alla ÖstgötaTrafikens linjer.
Ökad efterfrågan på snabba resor har gjort det möjligt för ÖstgötaTrafiken att satsa kraftigt på att utöka expresstrafiken. Den nya satsningen betyder i sin tur att vissa biljettpriser höjs från och med den 1 september. Ungefär hälften av priserna höjs dock inte alls. Prishöjningen görs främst på de biljetter som gäller i expresstrafiken där satsningarna gjorts. På så sätt är de kunder som kan ta del av förbättringarna i trafiken också med och betalar satsningarna.

Lägre pris i webbutiken
Nytt från och med september är även att det blir olika priser i ÖstgötaTrafikens webbutik och hos försäljningsombuden eller ombord på de produkter som nu prishöjs. Den som handlar i webbutiken kommer att få ett lägre pris än om man köper sin biljett hos ett ombud eller med bankkort ombord på bussen eller tåget. I webbutiken kan man ladda sitt resekort med reskassa, köpa års-, 30-dagars- och 10-dygnsbiljett samt kontrollera saldo på reskassan.

Även priserna på sms-biljettens höjs, främst på grund av att mobiloperatörernas provisioner innebär stora kostnader för ÖstgötaTrafiken. Därmed lönar det sig ännu mer att köpa sin biljett med reskassa.

Oförändrade priser på tätorts- och närområdesbiljetter
Priserna för samtliga tätortsbiljetter (enkel, 30-dagar, kategori vuxen, ungdom och senior) och samtliga närområdesbiljetter (enkel, 30-dagar, kategori vuxen, ungdom och senior) blir oförändrade.

Senast ÖstgötaTrafiken gjorde några prisförändringar var januari 2009. Då sänktes priserna på närområdesbiljetter och årsbiljetter. Priset för 30-dagars länsbiljett samt dygnsbiljett höjdes. Seniorer fick en mer omfattande rabatt och priserna på tätortsbiljetterna blev även då oförändrade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159