23948sdkhjf

Nettbus väljer Vehco

Fordonsutrustningsföretaget Vehco  har ingått ett ramavtal med Nettbuss avseende leverans av mobila kommunikationsenheter för LAN, Local Area Network, till företagets bussar.
Med hjälp av det nya mobila datasystemet har Nettbuss möjligheten att erbjuda sina passagerare trådlöst internet samtidigt som ett flertal system ombord på bussarna kommer använda LAN kommunikation med kontoret.

– Nettbuss arbetar kontinuerligt med innovation och utveckling av IT-system för att effektivisera sin verksamhet och erbjuda passagerarna bästa komfort och service. Ett led i detta är att utrusta bussarna med den senaste teknologin för mobil kommunikation. Vi har därför ingått ett ramavtal med Vehco om leverans av mobila kommunikationsenheter. Vi ser mycket fram emot samarbetet och de fördelar som utrustningen kommer ge oss och våra passagerare, säger Harald Hegerberg , Nordisk IKT-sjef vid Nettbuss AS.

Under 2011 har Vehco öppnat ett eget kontor i Norge för att ytterligare stärka sin närvaro där och på så sätt öka servicenivån till de norska kunderna. Sen tidigare finns ett flertal kunder i Norge som använder bolagets system för fordonskommunikation.

– Det skall bli roligt att samarbeta med Nettbuss och att ytterligare vara med och förbättra Nettbuss verksamhet och öka deras service till passagerarna, säger Tore Nestaker , Sales Manager vid Vehco i Norge.

I affären ingår bland annat produkten Moovebox från Icomera, ett svenskt bolag som levererar WIFI till SJ:s tåg och mycket annat.

FAKTA/Nettbuss
Nettbuss konsernen är Nordens näst största bussbolag med 7000 anställda, 3000 bussar och en omsättning på 4,3 miljarder norska kronor 2010. Nettbuss koncernen består i dag av cirka 20 hel- och delade dotterbolag i Norge, Sverige och Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094