Spårvagnar i Skåne utser projektchef
Region Skåne, har tillsammans med Malmö, Lund och Helsingborg bildat Spårvagnar i Skåne, SPIS, för att samverkar kring införandet av spårväg i de tre städerna. Nu är det klart att Marcus Horning blir chef för projektet.
De kommande veckorna kommer Marcus Horning att vara delaktig i det fortsatta rekryteringsarbetet för övriga tjänster till det nya projektkontoret i Lund; en kommunikationsansvarig, en projektstrateg med fokus på finansieringsfrågan, en upphandlingsexpert, en spårvägsexpert och tre projektsamordnare.
– Inom SPIS jobbar vi nu för högtryck med att etablera en organisation och ett kontor som ska stärka vår samverkan, säger Håkan Lockby, gatuchef i Lund. Rekryteringsarbetet är inne i ett intensivt skede och vi har nu goda förhoppningar om att vi ska kunna ha ett väl fungerande kontor med mycket komptent personal på plats sent i höst.
Helsingborg, Lund och Malmö är snabbt växande städer som lockar många människor och som driver den regionala utvecklingen framåt. På grund av en växande befolkning och ökat resande behöver kollektivtrafiken utvecklas och kapaciteten bli större.
ELENA-bidraget från europeiska investeringsbanken på cirka 30 miljoner kronor är grunden till ett treårigt utredningsprojekt för behovet av spårvagnar. Bidraget skapade möjligheten till att bilda projektkontoret som nu Marcus Horning ska leda.
Region Skåne, har tillsammans med Malmö, Lund och Helsingborg bildat Spårvagnar i Skåne, SPIS. SPIS samverkar för införandet av spårväg i de tre städerna. Mycket är gemensamt och resurserna används därför effektivare i planering och genomförande. SPIS-samverkan arbetar med samorganisering av drift- och underhåll, utformningsprinciper, kommunikation, upphandling och finansieringslösningar.