23948sdkhjf

Cyklister vann pendlarutmaning

På Lindholmen Science Park i Göteborg avgjordes den första pendlarutmaningen 19 september. Cyklisterna vann  vilket var litet chockartat för kollektivtrafikanhängarna.
Pendlarna startade från två platser i Göteborgsområdet och utmanade varandra i att pendla snabbast och miljösmartast. Cyklisterna blev de överraskande vinnarna. Samtidigt med tävlingen invigde kommunalrådet Kia Andreasson sex informationsdisplayer, där alla som passerar kan se allt från kollektivtrafiktider och trafikstörningar till vädret under kommande dagarna.

– Detta initiativ är mycket bra. Just samverkan mellan Lindholmen Science Park och företagen i området med information om alla resesätt skapar intresse och lust att pröva nya resesätt, säger Kia Andreasson .

De båda pendlargrupperna bestod av en cyklist, en elcyklist, en kollektivtrafikresenär och en bilist, som startade på samma tidpunkt från Frölunda och Partille i Göteborg. I resultatet noterades tiden för pendlingen, deras beräknade utsläpp och hur mycket motion pendlingen ger. Det visade sig att cykeln var både snabbast, billigast och gav mest motion. Köerna i morgontrafiken den här måndagsmorgonen slog ut bilpendlarna.

Lars Florander från Ericsson, som flyttade till Lindholmspiren för 8 år sedan, berättade om att deras medarbetare initialt var oroliga för att det skulle vara svårt att bilpendla till arbetet. Idag har det i stället blivit så att 30 procent av alla medarbetare går eller cyklar till jobbet. Lika många åker kollektivt.

– Denna aktivitet gör vi för att visa på den mångfald av lösningar som finns för att ta sig till Lindholmen. Vi är 18000 personer som varje dag pendlar hit, och det måste finnas olika sätt att lösa sin mobilitet, säger Anita Bengtson , kommunikationschef på Lindholmen Science Park.

Aktiviteten gjordes under den europeiska trafikantveckan, med stöd från Sveriges Energirådgivare, Cykelfrämjandet och Gröna Bilister.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064