23948sdkhjf

Hermansson årets företagare

Sanna Hermansson, vd och ägare till hotell och restaurang Salt & Sill på Klädesholmen, har utsetts till Årets företagare i Västra Götalands län 2011.
Det är föreningen Företagarna som står bakom utmärkelsen. Juryns motivering lyder ”Boende behövs - hotell byggs. Innovation och kreativitet visar de genom ett flytande hotell och världens snabbaste bastubåt. De skapar besökare och mötesplatser. Företaget har gått från säsongsverksamhet till året runt.”

– Det känns fantastiskt roligt. Att vår lilla hotellverksamhet skulle få så här stor uppmärksamhet hade jag aldrig kunnat tro när vi började resan för fem år sedan. Utmärkelsen Årets företagare är ett kvitto på att vi har lyckats och det ger oss extra energi till våra fortsatta satsningar, säger Sanna Hermansson , som nu kommer att tävla om titeln Årets Företagare i Sverige 2011.

Sanna Hermansson har drivit Salt & Sill på Klädesholmen sedan 1999. 2008 slogs dörrarna upp till det flytande hotellet vilket innebar att man gick från restaurangverksamhet på sommaren till en åretruntverksamhet med restaurang, hotell, konferenser och bröllop. 2009 sjösattes en flytande bastu och 2010 öppnade Sanna Hermansson den egna butiken Salt & Sill Deli. Sanna är också den som är initiativtagare till Årets sill och Sillens dag som firas varje år den 6 juni på Klädesholmen.

– Kreativitet och nytänkande är det som har gjort oss framgångsrika. Så fort vi har avslutat ett projekt har vi kastat oss in i nästa. Vår framgång beror också på att vi har ett genomtänkt koncept för hela verksamheten. Oavsett om man befinner sig i restaurangen, på hotellrummet eller i butiken vill vi förmedla samma känsla av Salt & Sill där allt har en tydlig koppling till mat och dryck, säger Sanna Hermansson.

Fullständig nominering för Sanna Hermansson, Salt & Sill
Boende behövs - hotell byggs. Innovation och kreativitet visar de genom ett flytande hotell och värdens snabbaste bastubåt. De skapar besökare och mötesplatser. Företaget har gått från säsongsverksamhet till året runt.

Årets företagare är en del av samhället och engagerar sig i verksamheter runt omkring som är viktiga för bygden och kommunen. Här är Salt & Sill goda förebilder för andra företag. Dessutom serverar de god mat och trevligt boende i en avkopplande och trivsam miljö. Salt & Sill är ett företag som hela tiden utvecklar sin verksamhet och engagerar sig tillsammans med andra företag, exempelvis när de utser Årets sill och arrangerar Sillens dag. Det är viktigt för Tjörn! Salt & Sill satsar!

FAKTA 1/Årets Företagare Västra Götaland
Det är föreningen Företagarna i 40 av Västra Götalands 49 kommuner som står bakom utmärkelsen. Vinnaren tävlar sedan mot ett 20-tal kandidater från hela landet som är nominerade till Årets Företagare i Sverige 2011. Utmärkelsen har funnits i över 20 år och uppmärksammar en företagare som har visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Vinnaren utses den 21 oktober i Blå Hallen i Stockholm.

FAKTA 2/Salt & Sill
Det handlar om en skärgårdskrog med internationellt kök som startade 1999. Med lokala råvaror och starka influenser från kust och hav serveras högkvalitativ mat i inspirerande miljö. I oktober 2008 öppnade Sveriges första flytande hotell i anslutning till restaurangen, som är en mötes- och konferensanläggning med 46 bäddar och verksamhet året runt. Salt & Sill har tilldelats omdömet ”Värt en resa” och ”Whites hjärta” av White Guide samt kvalitetsutmärkelsen ”Västsvensk mersmak” av Västsvenska turistrådet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063