23948sdkhjf

Klart för VW:s MAN-köp?

Det ser ut som om EU kommer att godkänna Volkswagens önskan att få sluka hela konkurrenten MAN, något som länge varit på gång. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
I åratal har det spekulerats om kommande fusioner inom den tunga fordonsindustrin. Under det senaste året har Volkswagen försökt få igenom ett köp av lastbils- och busstillverkaren MAN. Eftersom Volkswagen redan kontrollerar lastbils- och busstillverkaren Scania (45,7 procent av aktierna och 70,9 procent av rösterna) är affären ytterst tveksam enligt EU:s regler mot att en aktör ska få total dominans på marknaden.

Men nu tycks EU vara på väg att mjukna och godkänna Volkswagens våta drömmar om att äntligen få lägga rabarber på hela MAN, redan nu äger Volkswagen 56 procent av konkurrenten. Enligt uppgifterna som Reuters hänvisar till skulle Volkswagen få lov att sluka hela MAN utan att tvingas genomföra avyttringar av den egna verksamheten - det blir nästan alltid ett villkor när en aktör blir alltför dominerande på marknaden. Hur Volkswagen burit sig åt för att få igenom ett sådant upplägg, om det nu verkligen blir så, kommer säkert att bli en riktig snackis inom hela fordonsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062