23948sdkhjf

Koitrand till Stena Line

Stena Line har rekryterat vd:n för Göteverken Cityvarvet, Bjarne Koitrand, till ny Direktör Teknisk Drift. Han ersätter Robert Åkerlund som efter en övergångsperiod lämnar sin tjänst.
Bjarne Koltrand får i sin nya roll inom Stena Line ansvar för hamnanläggningar samt drift, underhåll, säkerhet och ombyggnader för Stena Lines samtliga färjor.

– Vi är mycket nöjda med att vi lyckats rekrytera Bjarne till tjänsten som Direktör Teknisk Drift. Han har den rätta bakgrunden och kunskapen för att fortsätta att utveckla våra färjor och samtidigt ta ansvar för våra nautiker och vår tekniska personal, säger Gunnar Blomdahl , vd för Stena Line.

Bjarne Koitrand har en lång bakgrund inom Shipping och varvsverksamhet. Under de senaste åren har han varit vd för Götaverken Cityvarvet i Göteborg där han varit ytterst ansvarig för hela varvsverksamheten med 130 anställda. Tidigare har Bjarne Koitrand bland annat varit vd för Rederi AB Brevik i Göteborg och haft ett flertal olika roller inom internationell sjöfartsverksamhet i Sverige, England och Korea.

– Det ska bli både spännande och utmanande att börja jobba för Stena Line. De har idag en av Europas största och mest moderna flottor. Samtidigt har de en pålitlighet i drift som få inom färjenäringen kan konkurrera med. Under de senaste åren har Stena Line investerat runt 10 miljarder kronor i hamnar samt i nya och ombyggda fartyg, så jag kommer till företaget i en mycket spännande period, säger Bjarne Koitrand .

Bjarne Koitrand kommer att tillträda sin tjänst i början på 2012 och kommer då också ingå i Stena Lines koncernledning. Han efterträder Robert Åkerlund som efter en övergångsperiod lämnar sin tjänst på grund av av hälsoskäl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062