23948sdkhjf

Kampanj mot rattfylla

Under hösten kommer besökarna på restaurangkedjan Harrys att mötas av en iögonfallande installation i form av en bil som har kraschat i en mur. Även Carlsberg är med i chockkampanjen.
Carlsberg Sverige och Harrys restauranger arbetar aktivt för att förebygga rattonykterhet. I samarbete med Trafikverket är syftet att få människor att tänka till genom att informera om riskerna med att köra alkoholpåverkad.

– Projektet är ett led i vårt arbete med att ta ansvar och verka för att ingen någonsin ska vara påverkad när man sätter sig bakom ratten. Vi är angelägna om att våra produkter konsumeras vid rätt tillfällen. Man behöver inte välja mellan att köra bil och umgås med vänner på krogen. Det går ut utmärkt att gå på restaurang utan att dricka alkohol, säger Henric Byström , chef externkommunikation Carlsberg Sverige.

Harrys och Carlsberg Sverige har under flera år arbetat tillsammans för att verka för ansvarsfull konsumtion, bland annat genom att lyfta fram alkoholfria alternativ på krogen. Samarbetet med Trafikverket bygger på Don’t drink & drive som initierades av Vägverket 2003. Don’t drink & drive handlar om att stoppa rattonykterheten genom att få människor att tänka till och prata med varandra om riskerna med alkohol och rattfylleri.
Den kraschade bilen kommer att åka på turné och vara placerad utanför Harrys restauranger runt om i landet under hösten. På baksidan av muren finns information om alkohol och bilkörning som krogbesökarna kan ta del av. Inne på restaurangerna kommer gästerna att mötas av budskap som påminner dem om att alkohol och bilkörning inte hör ihop.

– Vi har, sedan tidigare ett samarbete kring ansvarsfull konsumtion med Carlsberg Sverige och har även genomfört aktiviteter tillsammans med Trafikverket. Projektet är ett sätt för oss att ta ställning och visa att vi inte accepterar att någon sätter sig bakom ratten med alkohol i kroppen, säger Niclas Möller , vice vd på Harrys.

Samarbetet med Don’t drink & drive på Harrys restauranger startade den 9 september och kommer, under hösten, att genomföras på Harrys restauranger från söder till norr. Först ut är Helsingborg som följs av Halmstad, Karlskrona, Kalmar, Linköping, Jönköping, Karlstad, Örebro, Västerås och Gävle. Carlsberg Sverige arbetar aktivt med samhällsansvar och har tidigare till exempel infört alkolås på företagets samtliga tjänstebilar, förmånsbilar och distributionsfordon.

FAKTA/Alkohol i trafiken
* I Sverige görs det varje dag mer än 13 000 bilresor där föraren är berusad.
* Varje år dör cirka 75 personer i alkoholrelaterade trafikolyckor.
* Mer än var tredje ung förare som dödas i trafiken är onykter
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094