23948sdkhjf

Hotellsatsning i Skåne

24 000 kvadratmeter spa och vattenpark, två 18-håls golfbanor och en spektakulär arkitektur är vad som ska omge Nordic Choice Hotels senaste resortsatsning utanför Malmö.
Det är i Bara utanför Malmö som den nya idyllen ligger där konferensanläggningen med minst 300 rum ska byggas.

– På Nordic Choice älskar vi allt som är stort och vi såg detta som ett gyllene tillfälle som vi bara inte kunde missa. Idag är hotell så mycket mer än bara någonstans att övernatta och allt fler ser hotellet i sig som ett resmål. Resorthotell är en spännande marknad för oss framöver, säger Petter A. Stordalen , ägare och styrelseordförande, Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels har i dagsläget ett Comfort Hotel, ett Quality Hotel samt ett Clarion Collection Hotel i Malmö och ett i Lund. År 2014 öppnar Clarion Hotel & Congress Malmö, utrustat med 444 nya rum och en total konferensyta på nära 5 000 kvadratmeter. Ett resorthotell är den sista pusselbiten i företagets satsning på södra Sverige.

– Södra Sverige har en enorm tillväxttakt. Befolkningen ökar, städerna växer och dessutom nya och bättre förbindelser till kontinenten. Södra Sverige har satsningsfokus på flera olika fronter och då faller det sig naturligt att Nordic Choice Hotels gör samma sak, säger Petter A. Stordalen.

Ledande på upplevelser
Den 69 000 kvadratmeter stora anläggningen har upprättats i anslutning till en av Nordens bästa golfbanor, PGA of Sweden National. Anläggningen kommer att bestå av 200 lägenheter, vattenpark, spa och ett konferenshotell med 300 rum. Platsen som valts är orten Bara, som med endast en kort bilresa nås från såväl Malmös storstadsatmosfär som Lunds universitet. Hotellet blir en del av kedjan Quality Resorts.

– Våra resorts är skräddarsydda för att kunna kombinera semester, konferenser eller affärsresor med fritidssysselsättningar. Hos oss ska stora som små alltid ha något att se fram emot. Vi glädjer oss därför över att framtiden kunna erbjuda våra gäster att åka till Bara, säger Torger Silseth , vd för Nordic Choice Hotels.

Ledande på spa
Quality Resort i Bara är ett av de senaste banbrytande spakoncept som drivs av Nordic Choice Hotels över hela Skandinavien. I en omröstning där 13 000 skandinaver fick rösta fram sina spafavoriter på resesajtenreseguiden.se, vann Selma Spa i Sunne, tätt följt av Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm. Så många som 7 av 10 placeringar tilldelades hotell i Nordic Choice familjen. Även World Travel Award korade nyligen Selma Spa till Sveriges bästa spa för andra året i rad.

– Vi började med spa långt innan våra konkurrenter trodde på konceptet. Idag är vi störst på spa i de nordiska länderna. Det är ett sant nöje för oss att få leverera förstaklassiga spaupplevelser till ännu fler gäster, säger Torger Silseth.

FAKTA/Nya hotellanläggningen
* Antal hotellrum: 300-400 rum, varav 50 studior för familjer
* Hotellets yta: 14 000 kvadratmeter
* Vattenpark: 22 000 kvadratmeter
* Spa: 2 000 kvadratmeter
* Lägenheter: 200 stycken.
* Anläggningens totala area: 69 000 kvadratmeter
* Utvecklare: Peab

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078