23948sdkhjf

Malmö kan få ny superbuss

Busslinje fem mellan Centralen och Stenkällan i Malmö behöver avlastas inom kort. Därför föreslås det nu att en superbuss ska trafikera sträckan, som också föreslås blir förlängd till Västra Hamnen.
En avsiktsförklaring mellan Malmö stad och Region Skåne har upprättats för att göra de här planerna möjliga.
I avsiktsförklaringen åtar sig Malmö stad bland annat att anpassa trafiksystemet efter bussarna, medan Region Skåne ansvarar för upphandlingen.
Den nya busslinjen planeras att starta i december 2013.
En superbuss är en 24 meter lång dubbelledsbuss med påstigning genom alla dörrar och med delvis egna körbanor genom staden.
– Den viktigaste åtgärden för att erbjuda Malmöborna en bättre och mer konkurrenskraftig kollektivtrafik är att öka hastigheten och hålla uppe kapaciteten, säger Anders Rubin (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö. Ju mindre tid bussarna använder för att ta betalt av kunderna, desto mer tid kan användas till att faktiskt köra bussarna. Med längre bussar kan vi klara kapacitetskraven utan att behöva skicka fram bussar oftare än var 3-5 minut, vilket gör att de lättare håller tidtabellen och samtidigt kan då övrig trafik i staden lättare komma fram.
Även Karolina Skog (MP), vice ordförande i tekniska nämnden i Malmö ser positivt på avsiktsförklaringen.
– Med superbussen kommer Rosengård närmare övriga Malmö och rosengårdsborna får enklare att komma till utbildning och jobb, säger hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422