23948sdkhjf

Högre laddning i örebro

Lägsta beloppet för laddning av rabattkort ombord på bussarna i Länstrafiken Örebro höjs till 200 kronor. Färre laddningstillfällen göra på- och avstigning snabbare.
Från och med 2 oktober blir det lägsta möjliga laddning av rabattkort ombord på Länstrafikens bussar 200 kronor. Syftet med förändringen är att pengarna på kortet ska räcka längre och att antalet laddningstillfällen ombord därmed ska bli färre, med snabbare resor som följd.

Sedan kontantstoppet infördes laddas fler kort ombord på bussen med hjälp av bank- och kreditkort. Många resenärer väljer mycket klokt vårt rabattkort som går att ladda med lägst 50 kronor, åt gången. Korten måste därför laddas ofta och chaufförerna tvingas lägga mycket tid på att ladda kort. I slutänden riskerar det att gå ut över punktligheten.

– Det är inte meningen att chaufförerna ska behöva ägna orimligt mycket tid till att ladda kort som då samtidigt förlänger restiden för våra resenärer. Jag tror att de flesta kan tänka sig att ladda kortet med lite mer pengar åt gången mot att bussen håller tidtabellen, säger Thony Lundberg , områdeschef på Länstrafiken i Örebro.

Möjligheten att ladda på rabattkortet med endast 50 kronor kommer dock att finnas kvar men som kund får man då uppsöka något av Länstrafikens försäljningsombud.

Rabattkortet ger 50 procent rabatt på enkelbiljettspriset i stadstrafiken Örebro och 20 procent rabatt i övrig trafik. Kortet kan laddas med 200, 300, 400 kronor och så vidare upp till 900 kronor. Kortet är inte personligt. Flera personer kan samtidigt resa på samma kort, men då måste man stiga på
samtidigt. Kortet är inte tidsbegränsat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079