23948sdkhjf

Champagne på St. Peter Line

St. Peter Line förstärker sitt kvalitetstänkande via branschprofilerna Thomas Noll, Jaakko Nuutila, och Daniel Burkhard. Detta innebär en rejäl gourmetmässig uppväxling.
Målsättningen är att erbjuda en service- och kvalitetsupplevelse i världsklass samt att behålla och utveckla en internationell topposition i Östersjöregionen.

St. Peter Line trafikerar idag mellan St Petersburg - Stockholm och St. Petersburg – Helsingfors med två fartyg. Målsättningen är att på några års sikt avsevärt utöka trafiken i Östersjöregionen.

Jaakko Nuutila och Daniel Burkhard ansluter sig till teamet som ansvariga för ombordverksamheten. Huvudfokus idag ligger på kvalitetssäkring och att ytterligare höja den gastronomiska upplevelsen samt att förstärka servicekedjan på alla plan. Jaakko Nuutila kommer huvudsakligen att ha hand om Princess Anastasia, som trafikerar sträckan Stockholm - St. Petersburg medan Daniel Burkhard har ansvar för Princess Maria mellan Helsingfors - St. Petersburg. Man kommer för resenärernas bästa att förutsättningslöst gå in för att få ett större utbyte mellan de båda fartygen.

Jaakko Nuutila har stor erfarenhet av besöksnäringen och gastronomi. Han är en välkänd kulinarisk auktoritet i Finland och är akademiskt utbildad inom sitt område. Efter sin utbildning till Souschef påbörjade han sin karriär i Finland och Frankrike, och har bland annat varit restaurangchef på anrika restaurant Savoy i Helsingfors. Han har starka kopplingar till de två gastronomiska nätverken EuroToques och Chaîne Rôtisseurs och förbereder sin doktorsavhandling om matkvalitet på universitetet i Helsingfors.

Daniel Burkhard utbildade sig tidigt inom hotellmanagement i den italienska delen av Schweiz. Efter utbildningen innehade han under många år chefspositioner på femstjärniga hotell i Schweiz. Daniel Burkhards första internationella anställning var i Ryssland som hotellmanager på världens största flodkryssningsrederi, Viking River Cruises. Han har även varit hotellchef inom Corinthia Hotels i Europa, och har haft möjlighet att arbeta i städer som St. Petersburg, Prag, Budapest och Lissabon. Han har mottagit Master Certificate in Hospitality Management på Cornell University i USA.

Thomas Noll är chef för enheten med ansvar för stöd och kvalitetssäkring ombord. Han tog sin examen 1985 från Poppe & Neumann hotellskola i Konstanz och mottog där “Kuchenmeister” diplomet. 1988 kompletterade han sin utbildning inom hotellmanagement på Cornell University, i USA. Han påbörjade sin karriär inom som exekutive chef inom Comino Hotels på Malta, och har över 30 års vana av hotellbranschen. Han har en bred internationell erfarenhet och har jobbat i ett flertal länder som General Manager på femstjärniga hotell, de senaste nio åren i St. Petersburg. Under sin tid på stadens ledande hotell Grand Hotel Europé har Thomas Noll bl.a. aktivt drivit omprofileringen av hotellets varumärke, omstruktureringen av hotellets organisation och renoveringsprogrammet i den 134 år gamla historiska byggnaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065