23948sdkhjf

Bara Albanien är sämre

Den Skandinaviska marknaden är högintressant för brittiska Pandrol, leverantör av befästningssystem. Bara Albanien är sämre än Sverige på att underhålla järnvägen, enligt det brittiska företaget.
Behovet av underhåll av järnvägen i de skandinaviska länderna är stort, särskilt stort är det i Sverige, vilket skapar möjligheter för företaget.

– För oss är underhåll lika intressant som nybyggnation, säger Lars Buhre , Pandrols agent i Sverige och Danmark.

De senaste åren har järnvägen hamnat i fokus på ett nytt sätt i den politiska diskussionen – inte minst i Sverige. Men precis som hela järnvägsbranschen kan Pandrol konstatera att några jättesatsningar trots det inte gjorts. Kapacitetsbrist råder på svensk järnväg och orsaken till det beror till stora delar på bristande underhåll, enligt Lars Buhre.

– Det är bara Albanien som är sämre än Sverige på underhåll. Personligen är jag ganska besviken på Alliansregeringen som ger pengar till järnvägen med ena handen, men tar med den andra. Naturligtvis hoppas vi på mer pengar framöver, säger Lars Buhre.

Pandrols befästningssystem används både på de Norska och Svenska järnvägarna, vilket innebär att företaget har en 100-procentig marknadsandel i dessa länder.

– Det är ingen unik situation just för oss, men det gäller att vara på tårna och att underhålla de relationer man.

Även i Danmark har i mycket stor utsträckning valt Pandrols system och sett över hela världen har företag cirka 60 procent av marknaden.

– En ny intressant målgrupp för oss att bearbeta är konsulterna inom infrastrukturområdet. Mycket av expertisen från exempelvis statliga trafikverk flyttar över till dem, vilket gör att konsulternas roll växer, menar Lars Buhre.
Sedan starten av Elmia Nordic Rail har Pandrol varit med på mässan som de ser som ett bra tillfälle att vårda affärsrelationer.

– Mässan är ett forum för kontakter med folk från hela Skandinavien.
Den här gången ställer Pandrol ut tillsammans med tre systerföretag som alla ingår i Delachaux Group.

– Vi samlar resurserna och visar vår styrka, säger Lars Buhre.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078