23948sdkhjf

Danska haverifixare mässade

Danska DSB Vedligehold sköter underhåll, reparationer och service på både egna och andra operatörers och entreprenörers tåg. De var med i Elmia Nordic Rail för tredje gången i följd.
DSB Vedligehold vill behålla nuvarande kunder och se på nya marknader, därav deltagandet i Nordens största järnvägsmässa Elmia Nordic Rail även detta år.

– Mässan är ett utmärkt tillfälle att visa upp sig och skapa kontakter att arbeta vidare med. DSB Vedligehold är sedan den 1 januari 2011 helägt av det statliga DSB SOV (selvstændig offentlig virksomhed). Bolaget har 1 400 anställda och 150 års erfarenhet av tågunderhåll, säger DSBs försäljningschef Else Kristensen .

De egna serviceverkstäderna runtom i Danmark klarar underhåll, komponentunderhåll och ombyggnader.

– Haverierna kan vara allt från krockar med andra tåg eller bilar till brandskador eller skador som uppstår vid urspårning, säger Torbjörn Jonsson , servicechef.

Verksamhet finns även i viss mån utanför Danmark, bland annat har höghastighetstågen mellan Oslo och Gardemoen renoverats exteriört och interiört av DSB samt trollyer från Jernbaneverket.

På Elmia Nordic Rail deltar DSB för tredje gången.

– Det här är enda mässan vi är med på men är nöjda med dem vi träffar här, både konkurrenter och samarbetspartners. Kontakterna är värdefulla och rätt kategori för oss, säger Else Kristensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078